Barnlöshet Malmö

Letar ni information kring barnlöshet Malmö? Idag drabbas upp till 10–15% av alla par av vad man kallar för ofrivillig barnlöshet. Ofrivillig barnlöshet kan ha flera orsaker. Vid Limhamns Kvinnoklinik i Malmö har vi stor kompetens inom ofrivillig barnlöshet.

Utredning barnlöshet Malmö

För att kunna påbörja en utredning för olikkönade par krävs att du och din partner aktivt har försökt att bli gravida i ett år. Har ni försökt att bli gravida i ett år och inte lyckats bör ni vända till en fertilitetsklinik för utredning. Om kvinnan är äldre än 35 år bör man söka hjälp redan efter 6 månader. Om kvinnan inte har menstruationer, eller mycket oregelbundna menstruationer bör ni kontakta en fertilitetsklinik ganska snabbt.

Gällande utredning för samkönade kvinnliga par och ensamstående kvinnor, är du och din eventuella partner välkommen att boka tid hos oss om ni har en önskan om att bli föräldrar genom behandling med donerade spermier.

Varför drabbas man av ofrivillig barnlöshet?

Det finns många faktorer som är avgörande för hur fertil en kvinna är, och den mest allmänna är åldern. Redan i 30-års ålder börjar fertiliteten avta. Om det dessutom finns någon i närheten som röker minskar chanserna ytterligare. I vissa fall kan äggledare vara skadade eller ägglossningen av någon anledning rubbad.

Utredningen tar cirka 6–7 veckor och avslutas alltid med ett återbesök till ansvarig läkare där vi går igenom resultat av samtliga undersökningar och prover samt ger förslag på eventuell behandling.

I vissa fall kan utredningen behöva kompletteras. I de fallen kommer vi att ta fram ytterligare information som hjälper oss att göra en korrekt bedömning.

Besök vår mottagning i Malmö

Välkommen in till vår mottagning för barnlöshet i Malmö. Vi finns här för er och hos oss möts ni av engagerad och kompetent personal. Det går även bra att kontakta oss här.