Barnlöshet Skåne

På Limhamns Kvinnoklinik i Skåne kan du få hjälp med att hantera ofrivillig barnlöshet. Ungefär 10–15 % av Sveriges olikkönade par drabbas av vad som kallas ofrivillig barnlöshet, och vi kan med vår kompetens hjälpa er utifrån era förutsättningar. Man räknar med att cirka 70 % av par som diagnostiseras ofrivillig barnlöshet blir gravida efter utredning och behandling.

Personalen på vår klinik i Skåne har stor erfarenhet vid infertilitetsproblematik och kan hjälpa er med en utredning.

Utredning barnlöshet på vår klinik i Skåne

När vi utreder barnlöshet hos olikkönade par på vår klinik i Skåne görs en komplett utredning av både mannen och kvinnan. Vi utför även utredning av samkönade kvinnliga par, samt ensamstående kvinnor som önskar bli föräldrar.

Utredningen tar cirka 6–7 veckor och vid ett avslutande besök går vi igenom alla resultat av undersökningar och prover. Om vi inte kan fastställa orsaken efter grundutredning kommer vi att gå vidare med en fortsatt utredning.

Hur går utredning till?

Utredningen av kvinnan som avser bära barnet kommer bestå av vaginalt ultraljud, för att undersöka äggstockar och livmoder, samt blodprover. För mannen innebär det blodprover samt remiss för analys av spermaprov. Utredningen avslutas med återbesök där vi går igenom alla resultat och undersökningar och prover samt ger råd och ev. förslag på behandling.

Välkommen in eller kontakta oss redan idag!