Fertilitetsbehandling ensamstående 

Som ensamstående kvinna har man möjlighet att genomgå en fertilitetsbehandling om man har en önskan om att bli förälder.

 

Vad krävs för att man ska kunna få hjälp med att bli gravid?

För att man som ensamstående kvinna ska kunna få hjälp med att bli gravid krävs det att man inte är gift eller sambo, inte har barn sedan tidigare samt att man har haft en uttalad önskan om att få barn under minst 6 månader.

 

Medicinsk och psykosocial utredning

Om ovanstående kriterier uppfylls är nästa steg att genomföra en fertilitetsutredning, vilken inkluderar både medicinsk och psykosocial utredning.

Den medicinska delen av utredningen inkluderar bland annat läkarbesök, sjukdomshistorik, gynekologisk undersökning med ultraljud samt provtagning av hormoner och infektionsscreening.

Enligt rådande regler måste den som genomgår donatorinsemination genomgå en psykosocial utredning tillsammans med en beteendevetare, vilket grundar sig i att alla barn ska få möjlighet att växa upp under trygga förhållanden.

Det övergripande syftet med fertilitetsutredningen är att bedöma vilka chanser det finns att bli gravid. Bedöms chanserna som goda, och den psykosociala delen av utredningen är godkänd, kan man gå vidare till nästa steg och påbörja behandlingen.

 

Limhamns Kvinnoklinik erbjuder fertilitetsutredningar

Till oss på Limhamns Kvinnoklinik är ensamstående kvinnor med graviditetsönskan varmt välkomna. Vi är en gynekologisk mottagning med särskild expertis inom infertilitet och kan bland annat erbjuda följande inom reproduktionsmedicin:

  • Utredning ensamstående kvinnor med graviditetsönskan
  • Kontrastundersökning äggledare
  • Ägglossningsstimulering
  • Utredning vid missfallsbenägenhet
  • Tidigt graviditetsultraljud

Läs mer om vår klinik eller hör av dig till oss för att boka in ett mottagningsbesök eller få svar på dina frågor. Vår personal har lång erfarenhet inom gynekologi och infertilitet och är även van att bemöta alla de känslor som kan uppstå i samband med att man genomgår en fertilitetsutredning!