Infertilitetsutredning Malmö

Har du gjort en sökning på infertilitetsutredning Malmö? Välkommen till oss på Limhamns Kvinnoklinik. Om du inte kan bli gravid på naturlig väg kan det vara dags att börja titta på andra lösningar. Om ni har försökt under en lång tid kan en infertilitetsutredning vara aktuell.

Infertilitetsutredning – hur går det till?

Under en infertilitetsutredning i Malmö kommer orsaken till varför ni inte kan bli gravida undersökas. Vår personal har hög kompetens inom reproduktionsmedicin och vi erbjuder en komplett infertilitetsutredning inklusive undersökning av både mannen och kvinnan. Utredningen tar cirka 6–7 veckor att genomföra och avslutas med ett besök hos oss i Malmö där vi tillsammans går igenom resultat av prover och undersökningar.

Varför drabbas man av infertilitet?

Orsaken till infertilitet är inte alltid självklar och ju äldre man blir, desto svårare blir det att bedöma vad orsaken är. Rökning påverkar till exempel fertiliteten negativt hos både kvinnor och män. Även övervikt och undervikt kan påverka fertiliteten. Med åldern kan det bli nedsatt fruktsamhet hos kvinnan. För många börjar fruktsamheten avta efter 30 års ålder.

Om du har försökt med allting och det känns som att hoppet börjar ta slut, då är det skönt att känna till att det finns en klinik som kan hjälpa dig. Vid Limhamns Kvinnoklinik i Malmö kan vi därför erbjuda en komplett infertilitetsutredning. Kontakta oss här.