Missfall Malmö

Letar ni information kring missfall Malmö? Tidiga missfall (före graviditetsvecka 12) är relativt vanligt i alla åldrar och beror i de flesta fallen (cirka 70%) på något kromosomfel hos fostret. Det är då naturens ordning att graviditet går under, d.v.s. inte utvecklas normalt.

Är missfall vanligt?

Eftersom missfall är ett relativt vanligt fenomen behövs ingen utredning efter ett eller två missfall. Prognosen är fortfarande god, och de allra flesta lyckas med graviditet och föder barn. Välkomna in till vår mottagning i Malmö.

Par som drabbats av tre eller flera missfall i rad behöver däremot utredas för att utesluta bakomliggande orsak. Vid Limhamns kvinnoklinik i Malmö tar vi emot par med missfallsbenägenhet och erbjuder då en utredning. Utredningen tar cirka 8 veckor och både mannen och kvinnan genomgår processen. Det är inte alltid man hittar någon bakomliggande förklaring men det är viktigt att bland annat utesluta anatomiska och genetiska orsaker.

Besök vår mottagning i Malmö

Vid utredning på vår mottagning i Malmö av missfallsbenägenhet måste ni båda komma på ett mottagningsbesök. Efter undersökning av kvinnan tas blodprover på er båda. Utredningen avslutas med ett återbesök när vi går igenom resultat av undersökningar och prover.

Vi finns på Geijersgatan 2B i Malmö. Vår mottagning finner du i närheten av Lagunens småbåtshamn. Välkomna!