Ofrivillig Barnlöshet Malmö

Du som bor i Malmö och drabbats av ofrivillig barnlöshet kan komma in till oss vid Limhamns Kvinnoklinik i Malmö för att få hjälp och stöd. Vår professionella personal ger dig det du behöver för att kunna hantera allt som händer. Vi vill vara en trygghet för dig när allting känns svårt att hantera.

Är ofrivillig barnlöshet vanligt förekommande?

Upp till 10–15% av alla olikkönade par i Sverige drabbas av ofrivillig barnlöshet, så du är inte ensam.

När bör man söka hjälp för ofrivillig barnlöshet?

Vid Limhamns kvinnoklinik i Malmö erbjuder vi utredning vid ofrivillig barnlöshet, för olikkönade par, samkönade kvinnliga par samt för ensamstående kvinnor.

För olikkönade par där kvinnan är under 35 år och har regelbundna menstruationer bör ni försöka på naturlig väg under minst ett år innan utredning görs. I de fall där kvinnan är äldre än 35 rekommenderar vi att utredning startas redan efter cirka 6 månader av aktiva försök. I de fall där kvinnan inte har några menstruationer eller mycket oregelbundna menstruationer bör man givetvis söka hjälp redan från början.

För samkönade kvinnliga par och ensamstående kvinnor kan utredning bokas på kliniken när en genomtänkt önskan om att bli föräldrar/förälder finns.

Utredningen kan ta upp till sju veckor, och vi utreder då anledningarna bakom er barnlöshet/ förutsättningarna för graviditet, genom undersökning av livmoder, äggstockarna och äggblåsorna. Vi tar blodprov och sänder vidare mannen för analys av spermaprov.

Efter utredningen återkopplar vi till er och ni får träffa en ansvarig läkare. Ni kommer då gå igenom provresultat och resultat av undersökningarna, samt får ni råd och förslag angående vidare behandling.

Limhamns Kvinnoklinik i Malmö

Välkommen in till Limhamns Kvinnoklinik i Malmö eller kontakta oss här, så hjälper vi dig som har drabbats av ofrivillig barnlöshet!